Tekkel Paper Art
Paperart

{mosimage}Informatie

Er bestaan geschriften uit het Europa van de middeleeuwen, in het gebied dat het huidige Duitsland omringt, over een hondenras dat de Teckel werd genoemd en dat werd gefokt voor jachtdoeleinden. De Teckel, met zijn lange romp en korte poten, wordt beschouwd als de voorouder van de Dachshund van vandaag de dag. "Dachshund" betekent "dashond": het woord "dachs" betekent "das" en "hund" betekent "hond". Oorspronkelijk werd deze hond gefokt voor de jacht op dassen en vossen tot in hun holen. Vandaar deze naam.
Tegenwoordig worden deze honden overal beschouwd als prettige huisdieren, maar in Duitsland, het land van oorsprong, werden deze honden dus lang geleden voor de jacht ingezet. De classificatie van Dachshund-rassen gaat terug tot deze tijd waarin zij voor de jacht werden ingezet.
De Teckels worden ingedeeld op basis van de borstomvang in overeenstemming met de grootte van het hol waarin zij passen: de Standaard (groter dan 35 cm), gevolgd door de Dwerg (kleiner dan 35 cm) en de kleinste, de Kaninchen (kleiner dan 30 cm).
Zij worden ook ingedeeld in drie vachttypes: Korthaar, Langhaar en Ruwhaar.
Dashonden hebben vriendelijke en levendige eigenschappen. Zij zijn trouw aan hun bazen, geduldig, kalm en als er bezoek is, dan maken zij dat aan hun baas kenbaar door te blaffen.  Slimheid en een intelligente uitstraling dragen ook bij aan de aantrekkingskracht van de dashond.
Dit papieren model is een kortharige standaard dashond, het meest voorkomende type, en is ongeveer half zo groot als een echte dashond.
De Dachshund (dashond of teckel) stamt af van de Teckel, een middeleeuwse Noord-Europese jachthond die werd ingezet voor de jacht op vossen tot in hun holen. De naam ‘dachs’ betekent "das" en de naam "hund" betekent "hond".

Teckels worden ingedeeld op basis van hun vachttype: korthaar, langhaar en ruwhaar. Dashonden zijn trouwe en prettige huisdieren, en intelligent en gevoelig gezelschap.

Dit papieren model is een kortharig ras.

Download

Dachshund
- 9 pagina's A4 -
------------------
Dachshund Constructie handleiding
- 5 pagina's A4 -

U heeft Acrobat Reader nodig om de kaarten te downloaden

Adobe Reader

 
Muziek top 10
Paperart Top 10
10 Nieuwe Filmpjes